Scroll to top

Forhenværende chef for den amerikanske centralbank Paul Volcker udtaler at USA er i et: “Satans rod”


Hold dig opdateret med nyheder og info

Midt under den politiske valgkamp i USA kommer disse udtalelser fra den forhenværende chef for den amerikanske centralbank Paul Volcker i hans nye bog om hans tid som centralbankchef.

Den tidligere centralbankchef for USA Paul Volcker udtaler at hans bekymring for at USA bliver en rigmands nation er stigende. Kløften mellem rig og fattig er stadigt voksende, og selvom der kommer flere rige mennesker til, bliver de rige altså også endnu rigere.

Paul Volcker er bedst kendt for at få bugt med inflationen amerikanerne og resten af verden mærkede i 1970erne, og han siger at udviklingen siden hans tid som direktør i centralbanken har været foruroligende. Dette kan Michael Ginnerskov Jensen som er iværksætter og forretningsmand også nikke genkendene til, “Vores udvikling i hele verden i forhold til ligheden i samfundet er stærkt bekymrende. Selvfølgelig skal der være nogle der er rigere end andre, men når man samtidigt ser at de rige bliver rigere bliver man nød til at sætte stopklodser for udviklingen.” udtaler han.

Der er et enormt antal af mega rige individer, som har overbevist sig selv om at de har fortjent den monitære magt og indflydelse der følger med enorme formuer. Dette resulterer i at de er tilbøjelige til at begynde i lobbyisme og derved indflyde den politiske debat i et givet land, vi ser det i højere grad i USA som er stor benytter af lobbyisme i politik” tilføjer Michael Ginnerskov Jensen.

Dette er altså ikke en udvikling der kun sker i USA, men i de fleste lande der besidder ultra rige individer. Derfor er det ikke en amerikansk tendens der bør stoppes, men en social tendens der krydser grænser. At blot fordi man har penge betyder det ikke man har mere ret til at indflyde den politiske debat end en almindelig borger.

 

Related posts