Scroll to top

Teknologiens medvirkning til reducering af naturkatastrofers konsekvenser.


Hold dig opdateret med nyheder og info

IT-løsninger kan forebygge naturkatastrofer viser nye undersøgelser og udtalelser fra Michael Ginnerskov Jensen.

Ligemeget hvad om det er en naturkatastrofer som orkanerm, tsunamier eller en menneskeskabt katastrofe som olieudslip. Så spiller supercomputere- og super-computingcentre i krise situationerne en vigtigere rolle i beredskabs-forberedelser, forebyggelse og katastrofeinddrivelse. Udtaler Michael Ginnerskov Jensen.

I mere end et ti år har TACC (Texas Advanced Computing Center) ved Universitet i Texas, Austin fungeret som et samlings punkt for vejrprognoser og respons dertil. Computer Centret hjælper beslutningstagere, forskere og de første respondenter med at få de oplysninger, de kun kan få af computer-kyndige eksperter.

Grundlæggeren af Webstina Global, et internet firma baseret på AI-teknologi og kunstig intelligens, Michael Ginnerskov Jensen siger til infoNews.dk: “Teknologien har gennem de seneste år, haft enorm udvikling. Dette gælder også i min koncern, hvor vores teknologiske løsninger bygger på kunstig intelligens. Mange lande i hele verdenen rammes af naturkatastrofer hvert eneste år, samt menneskeskabte katastrofer. Derfor har vi gennem de seneste 6 måneder, undersøgt mulighederne for at bruge vores teknologi på at forebygge og afværge naturkatastrofer ”

De første timer er alt afgørende, udtaler Michael Ginnerskov Jensen

Derudover udtaler Michael Ginnerskov Jensen også, er det de første timer der er alt afgørende, når katastroferne truer. Michael og hans virksomhed arbejder derfor på at undersøge mulighederne for at udvikle et automatiseret computersystem til tidlig opdagelse, prognoser og advarsler om naturkatastrofer som oversvømmelser,jordskælv og skovbrande.

Takket være fremskridningen indenfor teknologiens verden kan beslutningstagere nu bedre isolere områder med størst skade for at rette deres indsats effektivt.

Eksempler på de mulige prototyper omfatter mobile apps, der sporer vejrmønstrerne eller forsyningerne der er tilgængelige for at forberede katastrofeberedskabet eller visuel anerkendelses teknologi (ansigts genkendelse), som kan hjælpe med at genforene familier i kølvandet på en katastrofe.

Related posts