Scroll to top

Vi skal have kunstig intelligens med danske værdier udtaler Michael Ginnerskov Jensen


Hold dig opdateret med nyheder og info

Det er ikke nyt at vi ikke kan udkonkurrere de større lande på pengetanken når det handler om udvikling af kunstig intelligens. Derfor vi skal benytte os af vores danske værdier, udtaler Michael Ginnerskov Jensen.

De store økonomiske trækkekræfter på det internationale marked såsom Kina, Rusland og USA bruger utrolige milliardbeløber på udviklingen af denne nye teknologi. Derfor kan vi som lille handelsnation selvfølgelig ikke forbruge de samme beløber på forskningen, derfor skal vi prioritere vores midler anderledes end vores konkurrenter.

Her i Danmark er der også kommet øget fokus på kunstig intelligens og forskningen deraf. Denne teknologiske revolution bliver kaldt vores tids industrielle revolution, så det er vigtigt vi som nation er spillere på markedet” Uddyber Michael Ginnerskov Jensen.

Det danske uddannelses og forskning ministerie har altså også valgt at uddeleliggere midler der muliggør dansk deltagelse i forskningsområdet. De har altså afsat 300 millioner kroner til forskning af kunstig intelligens og dets anvendelsesmuligheder.

Det er dog ikke kun på det offentlige marked der bliver investeret i den nye teknologi. Også private koncerner som Apple og Google forbruger millioner og milliarder af dollars på forskningen af kunstig intelligens for at være på forkant med udviklingen.

Det skal selvfølgelig ikke holde os fra banen, det burde derimod guide os til at dette er den rigtige beslutning og den rigtige måde at investere vores penge på” Tilføjer Michael Ginnerskov Jensen.

“Vi burde benytte os af danske værdier som, åbenhed, transparens og gennemskuelighed. Dette skal hjælpe den danske branche ind i kampen omkring kunstig intelligens, det er den teknologi vi som danskere vil sætte vores stempel på.” Tilføjer han.

Related posts